رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: نظارت بر فراورده های خام دامی به منظور حفظ سلامت عموم جامعه از وظایف اصلی دامپزشکی می باشد. بر این اساس کلیه مراکز تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی تحت پوشش این ارگان ناظر قرار دارند. یکی از این فراوده های پر مصرف تحت نظارت دامپزشکی تخم مرغ می باشد.

دکتر محمد رضا صادقپور در این خصوص اظهار داشت: تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی مغذی به دلیل غنی بودن از پروتئین، املاح، ویتامین و همچنین طعم مطلوب آن مورد توجه و مصرف آحاد مردم و تولید کنندگان مواد غذایی می باشد.

از جمله مصرف کنندگان تخم مرغ مايع، شیرینی پزی ها و کارخانه های تولید کیک و کلوچه می باشند که معمولا تخم مرغ را به صوت مایع (زرده و سفیده) مصرف می کنند.

این مقام مسئول در ادامه تأکید کرد: آنچه در این میان حائز اهمیت می باشد شرایط استحصال تخم مرغ مایع است که بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی کشور تنها واحدهای تحت پوشش دامپزشکی مجاز به تهیه و عرضه تخم مرغ مایع هستند.

دکتر صادقپور در مورد شرایط مراکز مجاز تهیه تخم مرغ مایع تصریح کرد: با توجه به احتمال بروز آلودگی در مراحل جداسازی زرده و سفیده و به دلیل فساد پذیر بودن این فراوده خام دامی، مراکز مجاز مورد بازدید و نظارت مستقیم و مداوم کارشناسان دامپزشکی قرار دارند و بر اساس رعایت شرایط بهداشتی مورد نظر دامپزشکی برای محصولات خود از برچسب بهداشتی استفاده می کنند که بر روي آن شماره پروانه بهداشتی بهره بردای، نوع محصول، نام و آدرس واحد توليدكننده و تاریخ تولید و انقضاء قيد شده است.

وي در پايان ضمن تأكيد بر مصرف تخم مرغ مايع بهداشتي توسط مراكز مربوطه از صنايع غذايي و مصرف كنندگان تخم مرغ مايع درخواست كرد در صورت مشاهده هرگونه تخلف موارد را به شبكه هاي دامپزشكي اطلاع دهند

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا